Monday, May 21, 2007

This ain't Spiderman!

Βρέθηκα τυχαία στην προβολή της τρίτης κατα συρροήν διαπόμπευσης του ανθρώπου αράχνη μόνο για να διαπιστώσω οτι οι συντελεστές γνώριζαν το ρητό "τρίτη και φαρμακερή". Η παρακολούθηση 2μιση ωρών αποχαύνωσης ανείγηρε ένα ερώτημα το οποίο ανάμεσα απο τις ανεπάλληλες σιωπηλές κραυγές για έλεος, ζητούσε απεγνωσμένα απάντηση...


"Πόση αθλιότητα χωράει σε μία χολιγουντιανή παραγωγή εκατομμυρίων?"

Το ερώτημα αυτό ήταν μία καλή ενασχόληση που θα μπορούσε να γεμίσει το νωθρό Σαββατοκύριακο μου... Ομολογώ πως λέω ψέμματα όταν υποστηρίζω πως πέρασα δύσκολες στιγμές απομόνωσης, νηστείας και περισυλλογής ώστε να καθαρίσει το κορμί και το μυαλό μου απο τα ασήμαντα προβλήματα της καθημερινότητας για να αποκαλύψω την πραγματική συνομωσία που κρύβεται πίσω απο την επιτυχία της μετριότητας με την ονομασία Spiderman*.

(Όσα αναφέρονται παρακάτω είναι καθαρά προσωπική άποψη η οποία έχει αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσει συνειδήσεις και την οποία είστε υποχρεωμένοι να διαβάσετε και να δεχτείτε αλλιώς ορδές απο χελώνες Palermo θα κατακλύσουν την περιοχή διαβίωσής σας ταράζοντας την ησυχία και την ασφάλεια που (νομίζετε οτι) σας περιβάλλει. Τοποθετήστε λοιπόν σελοτέϊπ στα ματοτσίνωρά σας, αδειάστε τα επόμενα 10 λεπτάκια της υπερφορτωμένης ατζέντας και δεχτείτε άβουλα τα οσα λέω παρακάτω. Πιστέψτε με... προσπαθώ να σας σώσω όχι απο το καθόλου ευτελές ποσό των 8 ευρώ αλλά απο την ανεκτίμιτη αξία 2 "πεταμένων" ωρων.
Επίσης, παρακαλω, αγνοείστε ή διαβάστε στα "πεταχτά" την παρακάτω σημείωση του Υπουργείου (Πνευματικής και Σωματικής) Υγείας που ακολουθεί την οποία πλέον υποχρεούμαι να περιλαμβάνω σε κάθε πόστ ακολουθούμενο απο ένδειξη καταλληλότητας...


Το Υπουργείο (Πνευματικής και Σωματικής) Υγείας προειδοποιεί:
Το κείμενο περιέχει κρυμμένα σχιζοφρενικά μηνύματα... αν εγγραφεί σε δίσκο και παιχτεί ανάποδα μπορεί να περιέχει σατανιστικές ψαλμωδίες... μακροχρόνια ανάγνωση μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στα νεφρά και το συκώτι. Το πόστ αυτό χαρακτηρίζεται Κ13. Τυχών αντιγραφή του στον σκληρό σας δίσκο πρέπει να συνοδεύεται με διπλό FORMAT! Αν μετά την ανάγνωση αισθανθείτε ζαλάδες, ναυτία και γενική κούραση τότε πιθανότατα είστε έγκυος πραγμα για το οποιο δεν ευθύνεται το κείμενο. Μετά την ανάγνωση απαιτούνται τουλάχιστον 15 λεπτά έκθεσης σε καθαρό αέρα...



Ασφαλώς ο μόνος λόγος που μπορεί να δικαιολογεί την επιτυχία της παραπάνω ταινίας στο box office είναι οτι το τμήμα marketing της ταινίας συνεργάστηκε με ειδικούς κλινικούς ψυχολόγους! Αυτό, ή οι άνθρωποι πραγματικά δεν έχουν τί να κάνουν τα Σ/Κ τους και βλέπουν ο,τι παίζει το πλησιέστερο σινεμά. Η δεύτερη επιλογή ακούγεται πολύ μίζερη για να την δεχτώ οπότε πρέπει να είναι το no. 1.

Η επιτυχία της ταινίας, λοιπον, είναι καθαρά προϊόν μάρκετινγκ και στηρίζεται στην ακατάπαυστη τάση του ανθρώπου να "ελπίζει". Είναι γνωστό οτι στην ανθρώπινη ψυχή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αναμφίβολα οι οπαδοί του spidy δεν μπορεί να αποτελούν εξάιρεση! Έτσι μετά απο αρκετές μεταφορές κόμικ στην μεγάλη οθόνη, άλλες πετυχημένες και άλλες αποτυχημένες, το hollywood άκουσε την κατακραυγή του κοινού του διασημότερου υπερήρωα και προχώρησε στην έκδοση του πρώτου μέρους του Comic Spiderman αφήνωντας υποσχέσεις για sequels... Οι διψασμένοι για θέαμα οπαδοί αποδέχτηκαν χλιαρά τη μετριότητα του πρώτου μέρους, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο για το δεύτερο μέρος. Το καλύτερο ασφαλώς ποτέ δεν ήρθε δίνοντας απλά παράταση στην αδημονία των οπαδών για το υπερθέαμα που αξίζει σε ένα θρύλο των κόμιξ. Στο μεταξύ εισητήρια συνεχίζονταν να κόβονται ενώ απο πίσω το μάρκετινγκ δημιουργούσε ένα hype το οποίο δεν μπορούσε κάποιος να αντικρούσει χωρίς να ηχήσει στον περίγυρό του τουλάχιστον ως "βλάσφημος"! Θύμα του Hype αυτού και ο downhill ο οποίος άθελά του δημιουργούσε ένα φαύλο κύκλο κοπής νέων εισητηρίων και γιγάντωσης του μύθου του Spidy. Μετά απο κάθε spidy προβολή η επιδερμίδα downhill τσίτωνε σε βαθμό που θα προκαλούσε ζήλεια ακόμα και σε πελάτες του διάσημου Φουστάνου, προκαλώντας την εντύπωση οτι η ταινία έχει πραγματικά αναζοωγωνιτικές ιδιότητες για τον μέσο αγωνιστή της καθημερινότητας οδηγώντας ακόμα περισσότερους στα ταμεία... Η αλήθεια βέβαια ήταν οτι ο downhill σε κάθε προβολή έριχνε ένα ξεγυρισμένο υπνάκο ανοίγωντας τα μάτια μόνο κάθε φορά που αυξάνονταν η ένταση της μουσικής ώστε να παρακολουθήσει τις σκηνές δράσης και μετά επέστρεφε στην αγκαλιά του μορφέα...
Το ίδιο συνέβει και με το τρίτο άθλιο μέρος... μία κωμωδία που βασίζεται στην αθλιότητα για να προκαλεσει γέλια γιατί κάτι αντικειμενικά αστείο στο έργο δεν υπάρχει. Το έργο απλά "δεν προχωράει", οι υπερήρωες δεν ξεδιπλώνονται όσο θα έπρεπε ένώ τα νέα "στοιχεία"-αντίπαλοι του σπαϊντερμαν κινούνται τόσο γρήγορα και τόσο ψηφιοποιημένα που είναι σαν να βλέπεις ένα κουβάρι θολών χρωμάτων. Βέβαια σε ότι αφορά τα γραφικά είναι πραγματικά εντυπωσιακό αλλά εδώ μιλάμε για ταινία όχι για τέστ καρτών γραφικών για το επόμενο τέυχος του Pc World. Το μόνο που μου άρεσε σε όλη την ταινία ήταν κάτι gothic σκηνικά και μερικές καλογυρισμένες σκηνές "συναισθημάτων" οπου πραγματικά το συναίσθημα που ήθελε να αποδώσει ο σκηνοθέτης δίνονταν απόλυτα απο την ατμόσφαιρα, το cropping του πλάνου και την χρωματική παλέττα που χρησιμοποιούνταν (π.χ. εναλλαγή έγχρωμου-ασπρόμαυρου όταν μπλέκονταν παρόν-παρελθόν με cropping πλάνου που θυμίζει πλάνα comic book, η απόδοση της απομόνωσης και της εσωτερικής σύγκρουσης του Spidy στην κορυφή ενός gothic καμπαναριού κλπ.)


Μεγάλος αντίπαλος του Spiderman το Alter Ego του γνωστού τροβαδούρου Σάκη (το οποίο θα είναι σίγουρα ανάλογη πατάτα) με την διαφορά οτι και σεξ θα έχει, αλλά και με την παρακολούθηση της εν λόγω ταινίας υποστηρίζετε ένα Ελληνικό προϊόν το οποίο άν κόψει αρκετά εισητήρια θα δώσει θέμα σε χιλιάδες φυλλάδες gossiping, ειδήσεων, Lifestyle Περιοδικών κλπ προσφέροντας έτσι νέες θέσεις εργασίας, φουσκώνωντας το αίσθημα εθνικής υπερηφάνιας και γενικά θα οδηγήσει σε μία αλυσίδα γεγονότων που θα αυξήσουν το εθνικό ΑΕΠ, την ευημέρεια του μέσου πολίτη της χώρας και την κοινωνική αρμονια.

.
..
...

ΝΟΤ

Με λίγα λόγια, υπάρχει ένα καλό μπαράκι με την ονομασία "Σταυρός του Νότου", σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό (εκτός ελλάδας δηλαδή) που την Δευτέρα διοργανώνει ένα event οπου παίζουν μπάντες για πάρτη των Scorpions... εκεί, στις 23:00 ανεβαίνουν οι "23" (τυχαίο??), η καλύτερη μπάντα των Αθηνών ναούμ ναούμ (μετά βέβαια τα Vrillhsia Project)... σπαταλήστε τον χρόνο σας εκέι!!



*η αλήθεια έιναι οτι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δουλειά και αποφάσισα να γράψω κάτι στο μπλογκ


















ΩΧ!! Πώς βρέθηκε αυτό εδώ???

19 comments:

Κολοκύθι said...

Κυλάει η ζωή σαν το νερό φεύγει
Και βάσανα ένα σωρό έχει
Τις πίκρες έχω βαρεθεί τόσο
Θέλω κι εγώ λίγη χαρά να νιώσω
Τόσο καιρό περιμένω
να ρθει η στιγμή που θέλω

Γιορτάζω γιορτάζω
μ' ακούτε που το φωνάζω
θα διασκεδάζω ως το πρωί
Γιορτάζω γιορτάζω
τις έννοιες στην άκρη βάζω
θα διασκεδάζω ως το πρωί

Τόσο καιρό περιμένω
Ήρθ' η στιγμή που θέλω
(θανος καλλιρης)

Κολοκύθι said...

Θυμάμαι, σ' είχα πρωτοδεί στο τρένο
κι είπες πως θέλεις να σε περιμένω
κι ύστερα είχες πια χαθεί,
ψάχνω για να βρω κάτι που μας δένει
μα μια εικόνα τώρα πια μου μένει
ναι ω ω ω!

Άσπρο μαύρο
όνειρα κάνω, κοντά μου πως γυρνάς
Άσπρο μαύρο
παίζω στο πιάνο κι εσύ χαμογελάς
και τα πλήκτρα σαν αγγίζω, νιώθω να πετώ
Άσπρο μαύρο
όνειρα κάνω πως θα σε ξαναδώ...

Το πρόσωπό σου βλέπω στον καθρέφτη
καθώς τις νύχτες ένα αστέρι πέφτει
μια ευχή να ΄μαστε μαζί,
το όνειρό μου ζωντανεύει πάντα
μ΄ ένα τραγούδι, μια γλυκειά μπαλάντα
ναι ω ω ω!

Άσπρο μαύρο
όνειρα κάνω, κοντά μου πως γυρνάς
Άσπρο μαύρο
παίζω στο πιάνο κι εσύ χαμογελάς
και τα πληκτρα σαν αγγίζω νοιώθω να πετώ
Άσπρο μαύρο
όνειρα κάνω πως θα σε ξαναδώ...

Κλείνω τα μάτια μου, θέλω στο πλάι σου
να βρεθώ
και σαν ξυπνήσω πια, γίνεται τ΄ όνειρο αληθινό

(αλεξια)

Κολοκύθι said...

Πέντε ρόγες κόκκινο σταφύλι
Έγιναν στο στόμα σου κρασί
Όμορφη που ήσουνα το δείλι!
Μυρωμένη η ανάσα σου, όταν μου 'δωσες φιλί

Ντίρι ντίρι ντίρι... ντίρι ντίρι ντίρι... ντί...
Μες στο τρεχαντήρι η θάλασσα εγώ κι εσύ
Ντίρι ντίρι ντίρι... ντίρι ντίρι ντίρι... ντί...
Κοίτα με στα μάτια και τραγούδα το κι εσύ

Πράσινο της θάλασσας το χρώμα
Κόκκινα τα χείλη σου φωτιά
Όμορφη που ήταν η αγάπη
Κάτω εμείς και πάνω ο ήλιος να γελά

Ντίρι ντίρι ντίρι... ντίρι ντίρι ντίρι... ντί...
Μες στο τρεχαντήρι η θάλασσα εγώ κι εσύ
Ντίρι ντίρι ντίρι... ντίρι ντίρι ντίρι... ντά...
Κοίτα με στα μάτια και τραγούδα το ξανά

Κι ο ήλιος έγειρε στη δύση να πλαγιάσει
Κρύφτηκε πίσω από την πιό ψηλή κορφή
Στης αγκαλιάς σου το απάνεμο λιμάνι
Έριξα άγκυρα ώσπου ρόδισε η αυγή

Ντίρι ντίρι ντίρι... ντίρι ντίρι ντίρι... ντί...
Μες στο τρεχαντήρι η θάλασσα εγώ κι εσύ
Ντίρι ντίρι ντίρι... ντίρι ντίρι ντίρι... ντί...
Κοίτα με στα μάτια και τραγούδα το κι εσύ

(κωστας μπιγαλης)

Κολοκύθι said...

Δε το διαβασα. Φαινεται?

Κολοκύθι said...

Κατωπλαγια είσαι σταρ.

Downhill.... said...

[Lion-o] Thunder, thunder, thundercats, Ho!
Thundercats are on the move,
Thundercats are loose,
Feel the magic, hear the Roar,
Thundercats are loose,

Thunder, thunder, thunder, Thundercats!
Thunder, thunder, thunder, Thundercats!
Thunder, thunder, thunder, Thundercats!
Thunder, thunder, thunder, Thundercats! Thundercats!

Downhill.... said...

an antikatasthseis sto parapanw tragoydi to thundercats me thn leksh "koloky8i" des ti ginetai...

koloky8i's on the move,
koloky8i's loose, (she iiis!)
Feel the magic, hear the Roar,
koloky8i's loose, (she iiiis!)

ko-loky-8i,ko-loky-8i's loose...(she is)
ko-loky-8i,ko-loky-8i's loose...(she is)

KOLOKY8III.....

Downhill.... said...

όπου Loose-> Braindamaged

satya said...

Τον βαριέμαι αυτόν τον Spiderman. Οικτρά. Και στη δουλειά που είμαι βαριέμαι, αντε να φύγουμε πια, έχουμε και να τραγουδήξουμε για τον κυριούλη. Γαμώτι έχει χάλια καιρό.

mc said...

Βγήκα έξω για 56 λεπτά καθαρού αέρα και μετά αυτομαστιγώθηκα. Περνάω το τεστ;

Υ.Γ. Φιλαράκι, τον Φουστάνο τον έβαλες για να αυξήσεις επισκέπτες;;

Fight Back said...

τι λες ρε αθλιε
εγω την ειδα την ταινια και ηταν καταπληκτικη.
γελιο, ενταση, συγκινηση, δραση, νοτ, ολα μεσα.

ειδα εναν τυπο που ειχε κουκουλωθει με ενα κοκκινο μπουφαν και κοιμοταν, μην ησουν εσυ?

kabamaru said...

spidy ekpliktiki tainia re...gamati drasi kai trela effe

kabamaru said...

kala metaksi mas oti xeirotero exw dei...ma pou einai o trifo kai o godar?

Lex_Luthor06 said...

προκειται για το πιο παρανοικο blog
αυτο εχω να πω μονο

που ειναι οι αρμοδιοι;
που ειναι το κρατος;
Πήρε θέση ο Αιμιλιος Βεάκης;

Lex_Luthor06 said...

οκ οκ

ουτε εγω διαβασα το κειμενο

θα δω μια και καλη την ταινια

για να της κάνει αφιερωμα ο down hill καλή θα ειναι.

Lex_Luthor06 said...

και τι ειναι αυτη η μοδα με τα πολλαπλά σοχολια;


ποτέ μου δεν την καταλαβα

Downhill.... said...

Ξεκινάμε ανάστροφα...

@ Lex - Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια... Όπως ήδη θα γνωρίζετε για την κατασκευή αυτού του blog χρησιμοποιούνται μόνο υψηλής ποιότητας υλικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλή αντοχή στη διάβρωση, μέγιστη διάρκεια ζωής και δυνατότητα ανακύκλωσης. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας το οποίο, μπορεί σε υψηλές δόσεις να προκαλεί ανεπανόρθωτες ψυχοσωματικές βλάβες, όμως παρέχεται δωρεάν...(πλατύ χαμόγελο crest)

@ Τυπικέ Kabamaru - Πρίν σου απαντήσω πρέπει να πάρεις σαφή και ξεκάθαρη θέση...? (χιχιχιχιχιχ)
Ο γκονταρ αποφάσισε να δώσει το όνομά του στα γνωστά τυριά gouda ενώ η τύχη του τρυφό αγνοείται!

@ Fight Back - Μάλλον σε άλλη ταινία ήσουνα και δεν το πήρες χαμπάρι...απο την περιγραφή σου εκτιμώ οτι ήσουν στο Alter ego...θα σου πρότεινα να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω και να κάνεις μήνυση στο σινεμά για ανάρμοστες πρακτικές αύξησης εισητηρίων εγχώριου προϊόντος εις βάρος διεθνών υπερπαραγωγών...

@ Ampotη-Παλιρροια - Τραγικό λάθος...Οι οδηγίες του πόστ αναφέρουν επακριβώς οτι απαιτούνται 15 λεπτα ξεκούρασης για κάθε 10 λεπτά ανάγνωσης... Άν εσύ ξεκουράστηκες 56 λεπτα τότε θα έπρεπε να έχεις διαβάσει το κείμενο 3,7 φορές ώστε να αποσυμπιεστούν ομαλά τα εγκεφαλικά σου κύτταρα και να αποφευχθεί κάποιο τραγικό γεγονός... Βέβαια το αυτομαστίγωμα βοηθάει αλλά στο μέλλον πρόσεχε να ακολουθείς ρητά τις οδηγίες...

Ακολουθεί δήλωση με φωνή κυβερνητικού εκπροσώπου Αντώναρου:

Το θέμα "Φουστάνος" νομίζω οτι έχει πάρει μεγάλη έκταση (ΝΟΤ) το θέμα χωρίς λόγο το θέμα...Το συγκεκριμένο blog δεν μπορεί να έχει άυξηση επισκεπτών αφού σύμφωνα με τον τράκερ είναι αόρατο... Ως εκτούτου προκύπτει και το δικαίωμα να γράφει ο,τιδήποτε για οποιονδήποτε χωρίς να ελοχεύει ο κίνδυνος μηνύσεων!

@ Satya - Ευχαριστούμε για την "κατάθεση ψυχής"...την εγγράψαμε καταλλήλως (Oups what a giveaway)

Anonymous said...

"τυχαία";;;
Αφού φορούσες και στολή σπάιντερμαν!

Downhill.... said...

ΧΑΧΑ!! Με ξεσκέπασες...

...και κρύωσα...τώρα τι κατάλαβες???

(πολύ άθλιο αστείο...το παραδέχομαι)