Tuesday, January 2, 2007

2007: A BLOG ODYSSEY….

Έτος 1997…Ένα σκοτεινό δωμάτιο….Στο βάθος ενός μακριού, κλειστοφοβικού διαδρόμου, ένας νεαρός βρίσκεται ακίνητος στην καρέκλα του για ώρες. Μοιάζει αποσβολωμένος μπροστά σε ένα περίεργο κουτί, αποκομμένος από την πραγματικότητα. Ο διάδρομος είναι ντυμένος με μάρμαρο προσδίδοντας μία κρύα αισθητική και ενισχύει ηχητικά κάθε βήμα, μα ο νεαρός δεν φαίνεται να αντιδρά…Το κουτί εκπέμπει ένα απόκοσμο λευκό φως διαγράφοντας μία αύρα που περιβάλλει την σκοτεινή του φιγούρα… Φαίνεται αιχμάλωτος του περίεργου κατασκευάσματος…Στέκεται εκεί, σχεδόν ακίνητος, απορροφημένος στην ίδια του την ύπαρξη…H νοημοσύνη του αιωρείται σε συνθήκες μηδενικής νοητικής βαρύτητας… Μοιάζει αδρανής, σχεδόν σε κατάσταση πνευματικής νάρκης, μα μία πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει στοιχεία ενεργού EEG…Τα δάχτυλα κινούνται με την ταχύτητα και την ακρίβεια της πιο έμπειρης δακτυλογράφου και οι λαίμαργες κόρες των ματιών του έχουν διασταλεί και κινούνται ταχύτατα, ενώ αν υπήρχε η δυνατότητα να καταγραφούν τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου του, αυτός θα φάνταζε μικρόκοσμος της πόλης όπου ζει…μία πολυσύχναστη λεωφόρος που συλλαμβάνεται από το παρατεταμένα ανοιχτό κλείστρο μίας φωτογραφικής μηχανής μέσα στη νύχτα…

έχει εισέλθει στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου…


Απεικόνιση του μυαλού του αποχαϋνωμένυ νεαρού...


Οι μέρες περνούν…Η ζωή σε FFW…τα χρόνια κυλάνε “in a blink of an eye” και το απαραίτητο πια ινετρνετ εγκαινιάζει τον ορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικότητας…τα περίφημα blog spots, το fame story των εν δυνάμει συγγραφέων…Άγνωστη υπηρεσία μέχρι τότε, αλλά πάλι, η δυναμική ανάπτυξη του διαδικτύου δεν τον εξέπληττε πια…Παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις και δεν ήθελε να απορρίψει κάτι πριν το γνωρίσει…Έτσι έκατσε στην συνηθισμένη καρέκλα του και πληκτρολόγησε την συνηθισμένη λέξη κλειδί στο συνηθισμένο παραθυράκι…Google search: “Elenh filinh gymnh” (inside joke with this remali...)….μα ξαφνικά, πρίν προλάβει να ολοκληρώσει την πληκτρολόγηση, ένα αναπάντεχο beta wave στο κατά τ’αλλα φυσιολογικό εγκεφαλογράφημά του, του υπαγορεύει:“Access Denied”….«Ποιος ο λόγος να ανοίξει ένα ακόμα blog στην μέση ενός συνεχώς αυξανόμενου, χαοτικού χώρου όπως είναι το διαδίκτυο?». Αυτή η ερώτηση αποδείχτηκε σκόπελος που για πολλά χρόνια θα τον απωθούσε από την ιδέα δημιουργίας ενός blog. Αναμφισβήτητα, όλα έχουν ήδη ειπωθεί (simpsons already did it) και μάλιστα πολλές φορές με καλύτερο τρόπο…Φαντάζεται το μικροσκοπικό του δημιούργημα να κάνει ελεύθερη πτώση σε έναν ωκεανό από πληροφορίες, χωρίς σωσίβιο και χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας… Μία κουκίδα στο άπειρο.

Άσε που βαριόταν κι όλας…

Έτος 2007: Αυτή τη στιγμή, (αναμφισβήτητα από λάθος) σπαταλάς τον χρόνο σου διαβάζοντας ένα ακόμα νεοσύστατο blog… Μοιραία το φιλοσοφημένο σου μισό θα ενεργοποιηθεί προκαλώντας ένα καταιγισμό ερωτήσεων όπως: «Ποια δύναμή μπορεί να ωθήσει έναν άνθρωπο να ανοίξει ένα blog, αψηφώντας μεγαθήρια του χώρου και χτυπώντας προκλητικά το γάντι στο σκληρό πρόσωπο της αποξένωσης και των ναρκωμένων συναισθημάτων?? Τι κάνει τον άνθρωπο να απαρνηθεί την ηρεμία του, να ξεπεράσει το στάδιο της απραξίας και να δοκιμάσει τις δημιουργικές του ικανότητες? Πώς αποφασίζει κάποιος να εκθέσει τόσο απροκάλυπτα την ψυχή του, την προσωπικότητά του?» Η απάντηση (δεν) είναι εδώ, (δεν) είναι δαιδαλώδης, (ούτε) σύνθετη και (δεν) χρειάζεται βαθιά φιλοσοφική σκέψη για να ερμηνευτεί… H (σε καμία περίπτωση) σύνθετη απάντηση αναλύεται (δεν) διεξοδικά παρακάτω……..

(drum roll…., chorus sings: Sanguis bebimus corpus edimus)

«o FB μου είπε»….

9 comments:

Downhill.... said...

Ante re!! Kalh mou arxh!!!!!

EEEEEEEE!!!!
AAAAAAAAAAAAAA!!!!
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
ZHTWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!

Anonymous said...

OE-OE-OE DHILL OLEEEEE...

KALA POSO PSWNIO MPOREI NA EISAI POU GRAFEIS ENA OLOKLIRO KEIMENO GIA THN MOYRH SOY KAI META KANEIS KAI COMMENT APO PANW...
PAR'OLA AYTA..TO BLOG EXEI GINEI ADD STA FAVORITES...THA TO DIABAZW OTAN MOU PERISSEYEI XRONOS APO TA FORUMIA...

kabamaru said...

a ma ta xilia mpipero, ti htan auto to anapantexo!!!! o downhill blog? einia alitheia , akoma oneireuomai, mhpws ta ataleiwta fagopotia tvn hmerwv me exoun katastrepsei kai de vlepw kala? Oxi einai alitheia. Twra h blogosfaira egine akoma pio plousia. kalws irhtes agaphte downhill.Kalh arxh kai kalo blogokapsimo

mithrandir said...

Kalwston, kalwston...I say yeahhhh...
Allo ena frikio prostethike sti parea mas!
Timmmmmmmmmyyyy!

Fight Back said...

Επιτελους οι προσπαθειες μου επιασαν τοπο.
Καλως ηρθες φρικιο του διαδικτυου, καλη συνεχεια!

Anonymous said...

Σιδεροκέφαλος, καλοτάξιδο, να είσαι καλά να το θυμάσαι, πάντα τέτοια, και στων παιδιών σου τις χαρές, και του χρόνου, περαστικά, καλή χρονιάααααααααααααααααααα!

και φυσικά... η μπλογκόσφαιρα κι εγώ προσωπικά, σε καλωσορίζουμε.

ΓΟΥΕΛΚΑΜ.

Downhill.... said...

ΩΩΩΩ!! Μα τί αναπάντεχη συμμετοχή!!! 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ comments!!!! ΓΙΟΥ-ΧΟΥΥ [που λέει και ο Kenny]

@ Downhill - Ευχαριστώ πολύ αγόρι μου!! Είσαι υπέροχος!! Φτού φτου φτού!!!

@ Symptom - Με έβαλες στα favorites?? Στο κατάλογο "never to be opened again" ??? Ευχαριστώ και περιμένω να κάνουμε ομηρικούς αντιλόγους!!

@ Kabamaru - Υποκλινωμαι ninja masta'

@ mithrandir - Praise the Loooordahhhh!! Hell YEAAAAAGH!! Timmyyyyyyyyyy!!!!

@ FB - Υπερτατε blog promoter we salute you (for those about to blog...- FB/BF)

@ argyrenia - Η πρωτη θυληκή παρουσία στο blog moυ...μα τί συγκίνηση ειναι αυτή!! Σας φιλώ το χέρι δεσποινίς...
Εντάξει..οι ευχές σου με κάλυψαν ώς το 2015...

mc said...

Αφού σε προτείνει ο FB, θα είσαι κι εσύ του κλαμπ των δύο Δ.
Καλώς ήρθες!

Downhill.... said...

Κλάμπ των δύο Δέλτα?? χε χε...τί είναι αυτό? Καμία λέσχη παλιών bloggerάδων που σφραγίζετε την αιώνια φιλία σας με δεσμούς αίματος και ομαδικά όργια?? Να μου λείπει!!!!! :)

Καλώς σας βρήκα!!!