Tuesday, February 13, 2007

SCREW VALENTINO…*



Όχι, δεν είναι άλλο ένα πόστ “μέσα” στο πνεύμα των ημερών. Δεν είμαι «ρομαντικός». Όχι όταν μου το επιβάλλουν… Προτιμώ τον αυθορμητισμό σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μου. Αλλά σήμερα, θα αντικαταστήσω το «Ρομαντικός» με το «Αντιδραστικός». Και αν στην πορεία αναδυθεί ο «ρομαντικός» εαυτός μου -γιατί ακόμα και η πιο δυνατή θέληση αφοπλίζεται και αφομοιώνεται στην κοινωνία της συνήθειας- πάλι δεν θα τον συστήσω σε όλους. Δεν θα τον εκθέσω γυμνό σε κάποια καφετέρια περιμένοντας το εταίρο ήμισυ, πλασάροντας κατακόκκινα τριαντάφυλλά για να αποδείξω οτι νοιάζομαι. Τι είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου? Μία άθλια υπενθύμιση… ένα ξυπνητήρι σαν αυτό που μισείς…σαν αυτό που σε ξυπνάει κάθε πρωί για να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου προς το κοινωνικό σύνολο. Σαν την ταμπέλα πάνω στο πακέτο των τσιγάρων που σε προειδοποιεί ότι «Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο» και με στωικότητα ζητάς «το άλλο πακέτο…με τα πνευμονικά προβλήματα». Τις χρειαζόμαστε τις υπενθυμίσεις σήμερα…είναι Trendy…και όχι μόνο…είναι ανάγκη… Ημέρα κατά του aids, ημέρα των άστεγων, ημέρα για τα παιδιά της Αφρικής, ημέρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, ελαττώστε ταχύτητα, βάλε την ζώνη σου, μονά-ζυγά, διαγωνίσματα, κίνηση, κόκκινο, Σαββατόβραδα, δάνεια, λογαριασμοί, παιδιά …Το να ξεχνάς είναι απόλυτα ανθρώπινο… Με τόσες υποχρεώσεις, τέτοιους καταιγιστικούς ρυθμούς πώς να μην ξεχάσεις? Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να ξεχνάμε το εαυτό μας…πώς να μην ξεχάσουμε τον κόσμο? Τον άνθρωπό μας? Σιγά-σιγά το κινητό με τις υπενθυμίσεις του γίνεται ο καλύτερός σου φίλος. Οι επιθυμίες σου διαμορφώνονται με βάση το κοινωνικό στάτους που «θες» να φτάσεις. Πρωταρχικές ανάγκες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και με σαδιστική διάθεση τις καλύπτεις με ένα στρώμα από άχρηστες υποχρεώσεις μέχρι που θάβονται όλες σε μία στοίβα από «θέλω» που δεν οδηγούν πουθενά…Βάλε και μία υπενθύμιση να βρεις τον εαυτό σου…είναι κάπου εκεί μέσα, ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τα άχρηστα θέλω, ανάμεσα σε χαμένες ώρες και σάπιες κοινωνικές συναθροίσεις, ανάμεσα σε τυπικές συναναστροφές και την επιδίωξη ενός «ψεύτικου χτυπήματος επιβεβαίωσης στην πλάτη». Μου την δίνουν τα ξυπνητήρια…μου την δίνουν οι υπενθυμίσεις…μου την δίνουν οι μέρες που θυμίζουν το αυτονόητο, μου την δίνει η μέρα του Αγ. Βαλεντίνου! Μπορεί τελικά να μου την δίνουν και τα Στρουμφάκια! Όμως εν προκειμένω, άν κάποιος δεν αξίζει τόσο ώστε, άθελά μου, να με κυριεύσει ολοκληρωτικά, αν μου χρειάζονται οι υπενθυμίσεις για να θυμηθώ το αυτονόητο, τότε ή αυτός ο κάποιος δεν είναι ότι ψάχνω ή πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής.


*ΌΧΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΜΟΔΑΣ…

30 comments:

satya said...

Σε αυτό η αλήθεια είναι ότι στάθηκα τυχερή. Στα 14 μου έκανα σχέση με έναν αρκετά μεγαλύτερό μου- σε ηλικία και μυαλό- και όταν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του πήγα ένα δώρο, ποτισμένη από το "πρέπει" που εύκολα τότε μου επέβαλλαν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και περίγυρος, μου τα έδωσε πίσω λέγοντάς μου "φαντάσου πόσο ερωτευμένη είσαι μαζί μου που δε θυμάσαι καν ότι δε με λένε Βαλεντίνο!!!".
Δεν τις θέλω πια αυτές τις παπαριές!!!!

kabamaru said...

ntaks sumfvnv file downhill sxedon apoluta..asxeta ama telika to parw to dwraki mou sto telos ;),,,xaxa!

Downhill.... said...

@Satya - Symfwnw...oyte egw tis 8elw aytes tis paparies...to paparise omws ???e???

@Kabamaru - Ναί και γράψε αφιέρωση "Πολύ καλή η σχέση μας, ανυπομονώ για την συνέχεια"

satya said...

To paparize τα σπάει. Μην επαναλαμβάνομαι και χαρακτηριστώ γραφική...

Fight Back said...

Νομιζω οτι το θεμα ειναι απλο. Αν δε σε αφορα η γιορτη, δεν τη γιορταζεις. Οπως κανεις με αλλες τοσες αμετρητες καθημερινες γιορτες και επετειους που εχουν γεμισει τα ημερολογια.
Απλως ο μη εορτασμος της "ημερας των ερωτευμενων" ενεχει και μια ενοχη, ενα κινδυνο αμφισβητησης.
Κλασικο θυμα της γιορτης: kabamaru

Downhill.... said...

ta spaei alla kati moy leei oti to teleytaio sentoni den eixes to koyragio na to diabaseis... (xoxoox)

thn grafikothta thn exoyme kseperasei edw kai kairo...

akoloy8oyme aggressive marketing me8odoys alla den pianoyn...

satya said...

Ποιό σεντόνι δε διάβασα???? Μόνο το ΠΥΡ δεν έχω διαβάσει ακόμα!!!!

Downhill.... said...

to paparise...eee...parpanw post anaferontan sthn Satya...

to parakatw ston fight...ektos kai an peremblh8ei allos sthn poreia opote 8a ksanapostarw kati paromoio me to twrino...

--------------

Αγαπητέ fight δεν θεωρώ οτι αναλύω ένα πολύπλοκο θέμα απλά καταθέτω κάποιες προσωπικές σκέψεις...επειδή τελευταία τα πόστ μου πάνε αποτο .... "ΚΑΚΟ" στο ... χειρότερο....ειπα να αλλάξω στύλ ΔΙΑΟΛΕ!! ΧΟΧΟΧΟ

σε οτι αφορά τον κίνδυνο αμφισβήτησης, η αλήθεια είναι οτι εδω κάνεις συμβιβασμούς...ή όχι...

τί εννοώ...

άν ο άνθρωπός σου, πιστέυει οτι αυτή η γιορτή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ γιορτή και δεν μπορείς να τον πείσεις για το αντίθετο μπορείς να κάνεις μία ανώδυνη υποχώρηση και να μπείς στο πνεύμα της γιορτής...(ή τον χωρίζεις...χοχοχοχ)

αλλά κατα πάσα πιθανότητα ο άνθρωπός σου θα σε αγαπάει για αυτό που είσαι και θα καταλάβει οτι το να λουμώσεις την 14/2 δεν σημαίνει οτι δεν τον αγαπάς...

άλλωστε αυτό που εγώ θέλω να πώ είναι πως άν παραμερίσεις το πέπλο του μάρκετινγκ που στήθηκε πολύ έξυπνα πάνω στο πιο ευαίσθητο συναίσθημα, την αγάπη, θα δεις πως η 14η Φλεβάρη είναι μία ακόμα «προγραμματισμένη» μέρα στην ζωή των “ρομπότ” που θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι. Και ίσως τελικά “ρομαντισμός” και “αυθορμητισμός” να είναι έννοιες αλληλένδετες. Ρομαντισμός χωρίς αυθορμητισμό υπάρχει? Δεν νομίζω οτι τα συναισθήματα πρέπει να χρειάζονται υπενθυμήσεις για να εκφράζονται.... και σίγουρα δεν πρέπει να εκφράζονται μία φορά το χρόνο!!

Downhill.... said...

@ satya - dhladh....ennoeis...

oti diabases??


me ekplhsseis!!!

prepei na eisai megalh mazoxa etsi?

satya said...

Εντάξει, αυτό ήταν, παραιτούμαι!! Πως δεν το διάβασα παιδί μου, απλά δεν το διάβασα από το παπαροτέτοιο, το διάβασα από εδώ!!!! Αφού ήμουν η πρώτη που σου σχολίασα, πως δεν το διάβασα??? Ποια είμαι, τί είμαι, τι λες????? Σε εμένα δεν απευθυνόταν το "ta spaei alla kati moy leei oti to teleytaio sentoni den eixes to koyragio na to diabaseis... (xoxoox)" ????

satya said...

Εντάξει, τώρα είδα το άλλο σχόλιό σου. Ναι λοιπόν, το διάβασα, ναι λοιπόν, είμαι ικανή να σε εκπλήσσω, και όχι, δεν είμαι μαζόχα, προτιμώ το bondage!! :-))

Downhill.... said...

:))

Sorry gia to mperdema alla metaksy allwn prospa8w kai na doylepsw kai moy fainetai oti den ta katafernw kala se ola...

satya said...

Είναι επιτακτική η ανάγκη του μοναδικού τόπου επικοινωνίας, δεν έχεις άδικο... Αλλά τί να σε κάνω??

Anonymous said...

Tsigkouni!!

Downhill.... said...

@Symptom - Πάντα ήσουνα καλός στις περιλήψεις αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασες τον εαυτό σου... :)

@Satya - Προς το παρόν...πλάκα έχει ο διαστροφικός τρόπος που καταλύουμε τα κόμεντς...

civil said...

Αν είχα κάνει ποστ για τον Βαλεντίνο, θά'θελα να ήταν το δικό σου.

Downhill.... said...

Δηλαδή συμφωνείς μαζί μου?? Ωραία...γία πες τώρα καμία ιδέα για δώρο...

(ΟΚ ΟΚ ....just kidding...)

Anonymous said...

Sugnwmi alla to post anaferetai ston gnwsto sxediasti etsi?

H kanw mipws lathos?

Eimai gata egw!

..αγγελόσκονη.. said...

όλα καλά σ'αυτά που λες...δίκιο έχεις, ωραία τα λες...αλλά κάτσε λίγο,μισό λεπτό...το χόντρυνες νομίζω...οφείλεις να προσέχεις τι λες γιατί σε διαβάζει κόσμος...μικροί και μεγάλοι...κάνε ότι θέλεις με τον κύριο Βαλεντίνο αλλα τα στρουμφάκια δεν σου φταίνε σε τίποτα!!! :) μάκια!

Downhill.... said...

@Nikos Foysekis - XAXA!! 8elw kinhsh se trigwniko rantar 2-15 kai grhgora??EKA DEN EISTE??? EKA DEN EISTE??? Re niko eisai poly apokalyptikos...POLY OMWS...prosexe!!!

@aggeloskoni - Na soy pw...aggeloskonh e? dhladh twra poy me akoymphses an kleisw ta matia kai kanw mia eyxaristh skepsh 8a petaksw?? XAXA!! Ton kosmo poloi emishsan, ta stroymfakia OYDHS!! Apla me ta polla "moy thn dinei..." moy 8ymhsa ton gkriniarh!!! :) Giati grafw se greeklish??? Ετσι είναι καλύτερα...
Λοιπόν...σ'ευχαριστώ πολύ για την παρατήρησή σου και υπόχομαι (σταυρωμένο δαχτυλάκι πίσω απο την πλάτη, χαιρέκακο ύφος...) απο εδώ και πέρα να προσέχω τί λεω...

Downhill.... said...

@ Pitsirikos [on the shoutbox] - Ένα blog εν μερει χαρακτηρίζεται απο τους επισκέπτες του...Απο αυτή την έννοια σίγουρα αυτό το μπλόγκ είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Και ενίοτε και ... "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ". Κυριολεκτικά...

(καλά, ούτως ή άλλως είναι καταπληκτικό blog αλλά δεν θέλω να με πούνε ψώνιο...) :)

Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Lex_Luthor06 said...

Ασε φιλε σε εχουμε καταλαβει απο την φωτογραφια στο προφιλ τι σκατοψυχος σατανιστης εισαι.


(θα στο ελεγα νωριτερα αλλα ειχα πολυ δουλεια στο ανθωπολειο)

Downhill.... said...

Ασε ρε... είδες οτι εκθειάζω τους αναγνώστες μου και ήρ8ες να πάρεις και εσύ λίγη δόξα!

Και πού να μάθεις οτι η φωτογραφία είναι και αληθινή (ΧΟΧΟΧΟ)

Αλλά μήν ανησυχείς...άκακος είμαι...το δρεπάνι είναι απλά ένα σκουπόξυλο και η λεπίδα απο χαρτόνι clusters...

ωραία τα cluster παρεπιπτόντως...

satya said...

Τι είναι cluster???

Downhill.... said...

Clusters...ta δημητριακά...δοκίμασε τα...

νοικιασε το four rooms και αντί για ποπ κόρν φάε clusters

kabamaru said...

clusters einai kai mia omada apo epeixhrimatikes monades diaforetikhs fusevs alla alliloeksartwmenes metaksu tous pou sunallasontai mesa se mia kathorimsenh xwrikh h' mh topikotita!

mc said...

Αμάν...άλλαξες στυλ γραφής;
Συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά σε παρακαλώ φέρε πίσω τον παλιό Downhill.
Επίσης, kabamaru το τελευταίο σχόλιο σου τα σπάει.

Anonymous said...

ξεχασες να πεις και για την μερα της γυναικας που ειναι οτι χειροτερο και λαικο!
συμφωνω με σατυα! σε οτι και να πει εγω συμφωνω με σατυα!
πολυ καλο το ποστ σου!!

DrStein said...

Το ποστ αυτό αναδεικνύει έναν τόσο ώριμο-σοφό-φιλόσοφο-ποιητή-άνθρωπο (3.000 Euro ακατέβατα είπαμε, έτσι?) Downhill που πραγματικά με τρομάζει.

U R out of this world – extraordinary SUPER-RIGHT!!!

Downhill.... said...

@ Κabamaru - Ok...lighten up...πολί διάβασμα ρίχνεις...

@ Ampot - Οχι δεν άλλαξα! Εγώ είμαι! Μόνο που ανάλογα με τον Downhill που επικρατεί αλλάζει και το στύλ γραφής... Φάση είναι θα περάσει...τα God Forsaken Sequel θα επανέλθουν δρυμίτερα...

@ Pele - Kαι εγώ με Satya συμφωνώ γιατί με τον εαυτό μου το βρίσκω πολύ δύσκολο να συμφωνήσω σε οτιδήποτε!

@ Dr. Stein - Για να δείς τι σταράτος είμαι στην επόμενη συναλλαγή μας θα αναπροσαρμόσω το ποσό με βάση τις πληθωριστικές τάσεις... Και εγώ μερικές φορές τρομάζω...ειδικά οταν κάθομαι μπροστά στον καθρέφτη!